ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ

Ασφαλείς Πτήσεις

 

Η πτήση είναι μια καταπληκτική εμπειρία και ελπίζω ότι το ίδιο πιστεύουν οι πιο πολλοί ταξιδιώτες …
Κινείσαι με το ταχύτερο μέσο του πλανήτη, χωρίς να πατάς, ίσως ούτε καν να βλέπεις, την γη!
Άσε με εμένα στα σύννεφα …
Το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μετακίνησης, με βάση τον αριθμό επιβατών και τις διανυόμενες αποστάσεις.
Ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία να ξέρουμε ότι εμπιστευόμαστε την ζωή μας στα σωστά χέρια

συνέχεια…

Βίζα- πότε χρειαζόμαστε και πως την βγάζουμε

Κάθε χώρα διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέπει την είσοδο σε όποιον επιθυμεί. Η πολιτική μιας χώρας στη τουριστική βίζα, δείχνει κάτι για την ψυχολογία της, για την στάση της απέναντι στον κόσμο …

Συνήθως θα ορίσει ένα κατάλογο χωρών, που οι υπήκοοί τους επιτρέπεται να μπουν ελεύθερα, ενώ για τους υπόλοιπους χρειάζεται ‘θεώρηση εισόδου’ ή κοινώς ‘βίζα’ , εφόσον θέλουν να εισέλθουν στην χώρα νόμιμα για κάθε σκοπό, από ταξίδι, μέχρι σπουδές, εργασία κλπ.

συνέχεια…

Η κατάλληλη εποχή για κάθε χώρα

Κατεβάστε σε πίνακα PDF, την προτεινόμενη κατάλληλη περίοδο για ταξίδι σε αρκετές μακρινές χώρες του κόσμου. Λήφθηκε υπόψη κυρίως η στατιστική του κλίματος (περίοδος βροχών, τυφώνων, μουσώνων, ακραίες συνθήκες ζέστης / ψύχους).

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια σχετική εκτίμηση, που μπορεί να διαφέρει από χρονιά σε χρονιά, και τοπικά από περιοχή σε περιοχή της κάθε χώρας, ενώ και ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να έχει άλλες προτιμήσεις ή λόγους να ταξιδέψει οποιαδήποτε στιγμή του έτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα περάσει καλά, αρκεί να το επιλέξει συνειδητά, ώστε να ξέρει τι να περιμένει και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος.

συνέχεια…

 

 

———————————————————————————————————