Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ

Εποχικότητα ταξιδιών κατά χώρα

acqbyqzcM

Κατεβάστε σε πίνακα PDF, την προτεινόμενη κατάλληλη περίοδο για ταξίδι σε αρκετές μακρινές χώρες του κόσμου. Λήφθηκε υπόψη κυρίως η στατιστική του κλίματος (περίοδος βροχών, τυφώνων, μουσώνων, ακραίες συνθήκες ζέστης / ψύχους).

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια σχετική εκτίμηση, που μπορεί να διαφέρει από χρονιά σε χρονιά, και τοπικά από περιοχή σε περιοχή της κάθε χώρας, ενώ και ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να έχει άλλες προτιμήσεις ή λόγους να ταξιδέψει οποιαδήποτε στιγμή του έτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα περάσει καλά, αρκεί να το επιλέξει συνειδητά, ώστε να ξέρει τι να περιμένει και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ:   εποχικότητα 11.2014 travelgraph

 Σημαντικός παράγοντας που πρέπει να συνεκτιμηθεί επιπλέον, είναι και τοπικά γεγονότα της κάθε χώρας, όπως εποχικότητα αξιοθέατων (εορτές, φύση κ.α.), διαστήματα αιχμής που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την διαθεσιμότητα και να αυξήσουν τις τιμές (σχολικές διακοπές κλπ), πολιτικά, θρησκευτικά, αθλητικά γεγονότα κ.α.

Προετοιμαζόμαστε λοιπόν με σκουφιά / ομπρέλες / μαγιό ή οτιδήποτε απαιτούν οι περιστάσεις, φτιάχνουμε το δικό μας κιτ επιβίωσης στη μεγαλούπολη / παραλία / έρημο / ζούγκλα / πάγους /… και πάμε! Κάπου στον κόσμο, τώρα είναι η σωστή εποχή να ταξιδέψουμε. Και το ταξίδι ξεκινάει βεβαίως, από την στιγμή που αρχίζουμε να το σκεφτόμαστε! Ή πλέον στην εποχή μας, από το πρώτο ‘κλικ’ στον υπολογιστή μας…

(ή στο… travelgraph…)

write :

——————————————————————