ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

tatarstan-yak42-2

(ΑΝ) ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η πτήση είναι μια καταπληκτική εμπειρία και ελπίζω ότι το ίδιο πιστεύουν οι πιο πολλοί ταξιδιώτες …
Κινείσαι με το ταχύτερο μέσο του πλανήτη, χωρίς να πατάς, ίσως ούτε καν να βλέπεις, την γη!
Άσε με εμένα στα σύννεφα …
Το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μετακίνησης, με βάση τον αριθμό επιβατών και τις διανυόμενες αποστάσεις.
Ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία να ξέρουμε ότι εμπιστευόμαστε την ζωή μας στα σωστά χέρια, και ένα καλό εργαλείο που πρέπει να κοιτάξουμε, είναι η ‘μαύρη λίστα’ αεροπορικών εταιρειών, που εκδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί σημειώνονται οι αεροπορικές εταιρείες που δεν επιτρέπεται να πετάξουν στην Ευρώπη για λόγους ασφάλειας, ή επιτρέπεται υπό όρους. Περιλαμβάνονται κυρίως εταιρείες από την Ασία και την Αφρική, ακόμα και από πολύ ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως Νεπάλ, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Πράσινο Ακρωτήρι, Μαδαγασκάρη κ.α.
Η σημαντικότερη συνεισφορά της λίστας είναι, όχι μόνο για τα ταξίδια από/προς Ευρώπη, όπου έχουμε καλές επιλογές, αλλά για όταν βρισκόμαστε στις ‘δύσκολες’ χώρες, όπου οι επιλογές είναι λίγες και η αντικειμενική πληροφόρηση από το εκάστοτε κράτος μάλλον ανύπαρκτη.
Ο ταξιδιώτης έχει οπωσδήποτε μια αίσθηση περιπέτειας στο αίμα του, για να έχει φτάσει μέχρι τις εξωτικές χώρες, όμως υπάρχουν κάποιες διαχωριστικές γραμμές στις επιλογές του ταξιδιού, που δεν πρέπει να τις περνάμε. Ο καθένας οπωσδήποτε αποφασίζει σύμφωνα με την κρίση του, στην κάθε κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει, πάντως η ασφάλεια της πτήσης είναι από τα πλέον σοβαρά από αυτά τα ζητήματα.
Κατεβάζουμε λοιπόν την ευρωπαϊκή «μαύρη λίστα» από εδώ:

EU-4.2014-list_el
Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την έρευνα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας μεταφορών:
http://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban/index_el.htm

Σύντομα θα επανέλθουμε στο θέμα, με αξιολόγηση του επιπέδου ασφάλειας των επιτρεπόμενων αεροπορικών εταιρειών!

 

———————————————————————————————————————–